van idee naar opdracht

(21 november 2016)

IMG 8506

De kwaliteit van een opdracht is de basis voor het resultaat!


Het begint bij een idee, een bestuurlijke wens of een motie. Er is een onderwerp waar de organisatie mee aan de slag moet. Maar waar te beginnen? Dat is het moment dat er een vertaling moet worden gemaakt naar een werkbare, lees heldere, duidelijke en uitvoerbare (bestuurs-)opdracht. En daar gaat wel eens wat mis. Bij een ontoereikende opdracht weet de opdrachtnemer niet of hij de opdrachtgever tevreden stelt. Soms is het niet duidelijk wie de opdrachtgever is of zijn er meerdere kapiteins op het schip. Of de opdracht wordt tussentijds aangepast. Dat leidt tot frustraties of onnodige vertraging.

Herkent u dat? En dat is niet nodig. Als je vooraf voldoende aandacht besteed aan een goede (bestuurs-)opdracht en een duidelijke opdrachtgeversrol is dat weliswaar een investering aan het begin, die zich in het verdere verloop van het proces dubbel en dwars uitbetaalt.

Ik wil u daar heel graag bij helpen. Als adviseur strategie en programmamanager heb ik voldoende ervaring opgedaan en ik stel mijn kennis graag ter beschikking. Bel of mail mij en we bespreken samen hoe we de werkzaamheden goed in de steigers kunnen zetten.

( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 06-53446058)

een orienterend gesprek is altijd mogelijk,

Jantine Sijbring